Bir kişi kendini zor durumda bulursa yasal koruma isteyebilir. Koruma emri olarak da kabul edilen yasaklama emri olarak bilinir. Bir yargıç, insanlara korunan kişinin zarar görmesi için belirli eylemleri gerçekleştirmemelerini söylemek için bu tür emirler verir. Bu konuda daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayabilir ve elinizden geldiğince fazla bilgi edinmeye çalışabilirsiniz. Takip etme, tehdit etme ve diğer eylemler olabilir.
Yasaklama emri türleri
Başlıca dört tür yasaklama emri vardır. Onlar hakkında bilgi edinmek önemlidir, böylece ilgili olana gidebilirsiniz. Avukatınız da uzaklaştırma emri almada hayati bir rol oynayacaktır. Bu türlerden bazıları aşağıda tartışılmıştır:
Geçici yasaklama emirleri (TROs)
Bunlar, zaman sınırının 14 gün olabileceği kısa vadeli kısıtlama emirleridir. İhtiyaca göre veya uzatmayı kabul eden başka bir tarafa göre daha da uzatılabilir.
Acil
WomensAid, bu tür bir yasaklama emrinin aile içi şiddet gibi acil durumlarda alınabileceğini söylüyor. Memur, şiddet nedeniyle mağduru korumak için acil bir ihtiyaç olduğuna inanabilir.
Temassız yasaklama emri
Bu türde birey, sözlü ve yazılı olmak üzere mağdur ile herhangi bir temas kuramaz. Kişi fiziksel olarak onlarla iletişime geçemez, yoluna çıkamaz veya bir e-posta, mektup veya telefon gönderemez. Ayrıca mağdurun mülküne girmemesi de yasaktır.
Aile içi şiddet
Her iki taraf için de duruşmanın yapıldığı bir tür yasaklama emridir (daha fazla bilgi). Bu tür bir duruşmanın temel amacı, kişinin bu tür bir şiddete karışıp karışmadığını belirlemektir. Olaylardan bazıları fiziksel yaralanma, cinsel taciz ve kişiyi tehdit etmeyi içerebilir.
Bu emirleri almanıza yardımcı olabilecek bir avukatla iletişime geçmek her zaman iyi bir fikirdir. Bu eylemler mağdur için her zaman yararlıdır çünkü istismarcı kişiyi fiziksel, duygusal ve zihinsel olarak taciz edemeyecektir. Dahası, huzurlu bir yaşam sürdürebilecek.
Her şey iyi bir avukat bulmaya gelir ve internet iyi bir avukat bulmak için en iyi yerdir. Tek yapmanız gereken birkaç siteye göz atmak ve bunları birbirleriyle karşılaştırmak. Ücretsiz istişarelere gitmek de iyi bir fikirdir.