FAIRFIELD – als je je ogen sloot en tevoorschijn toverde wat mensen voor ogen hebben als ze denken over New England living, zie je misschien iets als 546 Old Academy Road, volgens listing agent Donna Beretta, van William Raveis Real Estate.

Het “is een van die typische Connecticut eigenschappen,” zei ze. “Een vintage koloniale schoonheid ligt net buiten het centrum van Greenfield Hill en ligt op vijf prachtige hectare.”

Het in 1853 gebouwde huis met zes slaapkamers beschikt over het vakmanschap van een vervlogen tijdperk, met brede planken vloeren en een formele woonkamer met butler ‘ s pantry en een woonkamer met een van de drie open haarden van het huis.

De uitgestrekte vlakke tuin kijkt uit over een natuurreservaat en omvat stenen muren en omheinde snij-en meditatietuinen, evenals een schuur die kan worden gebruikt als een werkplaats, garage, pottenschuur of een toekomstig poolhouse.

De keuken stroomt in een familiekamer met op maat gemaakte inbouw en er is een aparte studie voor werk-vanuit-huis mogelijkheden.

De primaire suite op de tweede verdieping is voorzien van een marmeren bad en ruime kasten. Drie extra familie slaapkamers, twee volledige baden en een wasserette zijn ook beschikbaar op dit niveau.

Het derde niveau is omgetoverd tot een stapelbed en een aparte slaapkamer is ook en suite. De bonus kamer boven de drie-auto garage kan een huis sportschool en de ruimte biedt ook een au pair of in-law suite.