WESTPORT-slechts een paar minuten van de trein en alle voorzieningen van het bruisende centrum van Saugatuck, de vijf-slaapkamer huis op 22 Bermuda Road voelt een wereld weg, zei listing agent Lisa Hartmann, van William Pitt Sotheby ‘ s International Realty.

Gebouwd in 2000 direct aan de Bermuda lagune, biedt het een zeldzame privé diepwater dock voor een gemakkelijk bezoek aan het nabijgelegen Cockenoe Island of zeilen in Long Island Sound en daarbuiten.

“Dit is kust leven op zijn best,” zei ze.

The Nantucket-style shingle colonial ligt op een aangelegde halve hectare en beschikt over een dramatische ingang van twee verdiepingen en een ruime formele eetkamer die wordt bediend door een butler ‘ s pantry die uitmondt in de keuken en grote kamerruimtes. Een veldstenen open haard geflankeerd door houten boekenkasten verankert de kamer, die een mooi uitzicht op zonsondergangen en het water biedt.

Deuren langs de achterzijde van het huis openen naar een flagstone patio met grillstation, overdekte veranda en barbecue put. Het huis heeft 30 meter directe toegang tot het water, waaronder een volledige eigen aanlegsteiger.

Alle vijf slaapkamers hebben een eigen badkamer en beschikken over inloopkasten. De primaire suite beschikt over een gashaard, een spa en een balkon met uitzicht op de lagune.

Hartmann heeft advies voor toekomstige eigenaren.

“Ontspan op de zandbank op Cockenoe Island of clam bij eb,” zei ze. “Wees gewoon dankbaar voor elke dag door tijd door te brengen met iemand die je de zorg over als je eenvoudige genoegens van het leven te delen.”