Het huis op 7 Bayberry Ridge Road in Westport is een klassiek Mid-century Modern-stijl huis. Gebouwd in 1958, zijn de oorsprong van het huis gebonden aan klassieke stukken van de Amerikaanse geschiedenis.

Volgens Coldwell Banker listing agent Erin Melson, is het huis ontworpen door architect Ralph Alswang. Alswang was een Broadway scenic designer voor producties zoals “The Rainmaker”, ” Peter Pan,” en “A Raisin in The Sun,” volgens de New York Times, voordat hij van carrière veranderde in het ontwerpen van hele theaters in plaats van alleen sets.

Alswang creëerde Theatre Planning Associates, The Times noted, waaronder hij het Uris Theatre van Broadway ontwierp. Volgens Broadway website Playbill.com het theater werd ontworpen in een “Art Noveaustijl” en werd geopend in 1972 voordat het in 1983 werd omgedoopt naar componist George Gershwin.

Het huis heeft extra banden met stukken van de Amerikaanse cultuur. Melson zei in een e-mail dat de Bayberry Ridge Road home werd op maat gebouwd door Alswang voor de Knopf publishing familie. De familie stichtte de Alfred A. Knopf publishing house in 1915, volgens de Knopf Doubleday Publishing Group website, en heeft werken gepubliceerd van auteurs als Toni Morrison, John Updike en Julia Child. Town of Westport property records geven aan dat het huis oorspronkelijk eigendom was van Alfred Knopf, Jr. en slechts één keer verkocht in 1999. Nu op de markt voor $1,498 miljoen, Melson zei dat het huis maakt gebruik van de “twee bucolische acres,” op te merken dat de “doelbewust gepositioneerd om het licht te maximaliseren” met zijn vloer-tot-plafond ramen en open plattegrond. In het huis zijn er vier slaapkamers en drie badkamers, de vermelding merkt op dat het belangrijkste niveau beschikt over een woonkamer en eetkamer met een open haard en keuken van de chef-kok die een butler pantry en tweede wastafel omvat. Er is ook een familiekamer met “dubbele verdiepingen ramen,” een open haard en dek, volgens de lijst.

Het tweede niveau bevat de primaire slaapkamer en twee extra slaapkamers, de vermelding notities, terwijl een vierde slaapkamer is gelegen in de buurt van een recreatieruimte. Het laagste niveau van het huis heeft ruimte voor twee kantoren, volgens de lijst, of een kantoor en een vijfde slaapkamer. Buiten het huis is er een verwarmd zwembad, evenals een blauwe stenen patio en dek. De Westport home is niet alleen in zijn verbindingen met beroemde architecten. Een Stamford huis verkocht in September werd ontworpen door de architecten achter de Beacon Towers in Sands Point, Long Island, die, volgens de National Trust for Historic Preservation, werd gebouwd voor Alva Belmont, de ex-vrouw van spoorwegmagnaat William K. Vanderbilt. Het werd later eigendom van de krantenuitgever William Randolph Hearst. Het huis wordt ook vaak genoemd als de “architectonische muze” voor F. Scott Fitzgerald ‘ s ” The Great Gatsby.”Een Italiaans Villa-stijl woning in Cornwall werd ontworpen door dezelfde architect verantwoordelijk voor de bouw van de Bass Library aan Yale University en Paul Newman’ s Hole In The Wall Gang Camp.