Rosilene Nazareth wachtte in de rij om een pandora armband te kopen bij Westfield Trumbull.

Haar reis naar Macy ‘ s verliep vlot. Ze vond een aantal goede deals en had niet gemerkt de gevolgen van de inflatie als gevolg van de kortingen. Een paar meter verderop, bij Pandora, wachtte ze.

De inwoner van Bridgeport was aan het winkelen voor een verjaardagscadeau voor een vriend in Brazilië. De 15e verjaardag van het meisje komt eraan, en Nazareth wil iets leuks voor haar kopen.

“Het is een big deal daar, zoals sweet 16 hier,” zei ze van de gelegenheid.

Ze woont al drie decennia in Connecticut en komt uit Minas Gerais in het zuidoosten van Brazilië. Nazareth was een van een handvol shoppers in de Bridgeport gebied die zei dat ze hoopten Black Friday deals kon compenseren prijsstijgingen gezien landelijk in de afgelopen weken.

De consumentenprijsindex, een economische maatregel die de kosten van verschillende items in de Verenigde Staten onderzoekt, steeg met 6,2 procent van oktober 2020 tot oktober 2021, de grootste jaarlijkse stijging sinds de periode die eindigt in November 1990, volgens het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics.

Elders was het winkelcentrum net zo druk.

Een jong meisje draft uit de Build-A-Bear waar een buy-one-get-one-voor – $10 deal werd geadverteerd in de ingang, haar armen wiegen haar nieuwe knuffels.

De Apple store was vol, patroons surfen op de nieuwste apparaten.

En buiten de JC Penny, Brianna Barragan en haar twee dochters — leeftijd 6 en 10 — namen een korte pauze terwijl ze wachtte op haar man. De meisjes zaten op de vloer, zakken voor hen gestut.

Ze begonnen rond 10 uur te winkelen en Barragan zei dat ze goede deals hebben gevonden. Ze besloten om uit te komen deels in de hoop van het compenseren van de kosten van de inflatie met Black Friday koopjes, zei ze.

“Ik denk dat het een balans,” zei ze van de deals.

Shoppers waren vroeg uit in Bridgeport en Milford, ook.

In Milford, de Connecticut Post Mall had klanten frezen rond de faciliteit voor 8 uur op Target, elektronica en speelgoed gangpaden waren overvol, met een gangpad vastgelopen met karren hier en daar.

En in de Bass Pro winkels in Bridgeport, was er een gestage stroom van shoppers lang voordat de zon opkwam.

Bakken vol pyjama’ s, zakmessen en pluche gooien dekens versierd middenbeuken. Een ATV versierd met een rode boog geadverteerd “EASY PAYMENTS” — $107 per maand.

In het centrum van Trumbull, een handvol shoppers gefilterd in en uit een kleine cadeauwinkel in het centrum van Trumbull waar het personeel geregeld Kerst displays voorafgaand aan kleine zakelijke zaterdag.

Pure poëzie, op Madison Avenue, geopend op zijn reguliere tijd op Black Friday, omdat het meestal lijnen van mensen op kleine zakelijke zaterdag, eigenaar Portia Antonio zei.

Vorig jaar, klanten waren bezorgd dat er een heropleving in covid-19 geval nummers zou zijn en dat shutdowns hen zou houden van het krijgen van hun vakantie geschenken. Dit jaar, mensen zijn bezorgd over vertragingen van supply chain problemen, Antonio zei.

Haar winkel is volledig gevuld omdat ze grotendeels voorraden de winkel van lokale kunstenaars en makers. Bijvoorbeeld, kaarsen in de winkel dragen labels verklaren dat ze zijn gemaakt in Milford.