Over de staat vrijdag, shoppers wakker uit Turkije-geïnduceerde slaap en trotseerde somber weer als ze op weg naar winkels om een kans op het vinden van goede deals te krijgen.

Wat te weten over Black Friday in Connecticut
CT-winkels omgaan met aanbod uitdaging post in vakantie
Connecticut retailers verwachten menigte terug te keren
Alles wat u moet weten over winkelen Black Friday in Connecticut
14.05 uur.

Op vrijdagochtend om 11 uur, Amerikaanse Senator Richard Blumenthal (D-CT) toegetreden tot vertegenwoordigers van het Connecticut Children ’s Medical Center om de waarschuwingen van ConnPIRG’ s jaarlijkse “Trouble in Toyland” rapport te bespreken. Blumenthal toont speelgoed dat in het rapport wordt genoemd, waaronder speelgoedpistolen, magneten en ander gevaarlijk en dodelijk speelgoed. Al 36 jaar, de ConnPIRG Education Fund ‘ S “Trouble in Toyland” rapporten hebben ouders en cadeau kopers voorzien van een gids om kinderen te beschermen tegen teruggeroepen speelgoed, verstikkingsgevaar, luidruchtig speelgoed, problemen met de beveiliging van gegevens en andere speelgoed-gerelateerde gevaren.

13: 40 uur.

Een handvol shoppers filteren in en uit een kleine cadeauwinkel in het centrum van Trumbull, waar het personeel het opzetten van Kerst displays voorafgaand aan kleine zakelijke zaterdag.

Pure poëzie, op Madison Avenue, geopend op zijn reguliere tijd op Black Friday, omdat het meestal lijnen van mensen op kleine zakelijke zaterdag, eigenaar Portia Antonio zei.

Vorig jaar, klanten waren bezorgd dat er een heropleving in covid-19 geval nummers zou zijn en dat shutdowns hen zou houden van het krijgen van hun vakantie geschenken. Dit jaar, mensen zijn bezorgd over vertragingen van supply chain problemen, Antonio zei.

Haar winkel is volledig gevuld, zei ze, pauzeren om te bellen een paar klanten van buiten de stad.

Dat komt omdat ze de winkel grotendeels op voorraad heeft van lokale kunstenaars en makers. Bijvoorbeeld, kaarsen in de winkel dragen labels verklaren dat ze zijn gemaakt in Milford.

“Het is nog steeds mijn grootste en meest opwindende werk van de liefde,” zei ze van de winkel.

12.55 uur.

Binnen Danbury Fair, de gangen en food court waren muur-tot-muur shoppers, met de mall ‘ s marketing Hoofd Pam Wiles zeggen menigte was gestaag bouwen sinds 10 uur ondanks het onstuimige weer buiten.

“Het was geen verrassing om de parkeerplaats zo druk als het was te zien,” Wiles zei vrijdag tijdens het middaguur. “Ik denk dat mensen enthousiast zijn om terug te winkelen in persoon. Ik denk dat ze willen de optie om dingen weer tastbaar, de vakantie presentatie-ze houden van dat.”

12: 50 p. m.

“We vinden het leuk om hier te komen,” zei klant Lele Azevedo, een inwoner van Greenwich, in de Gut Reaction tennis store op Lewis Street. “Er is altijd iets interessants te kopen. De service is goed en snel. Dit is onze favoriete winkel in Greenwich.”

Anderen die stopte door opgenomen Greenwich inwoner Zach Linhart, die op zoek was naar paddle tennis apparatuur voor hem en zijn vrouw.

“Ik denk dat ze waarschijnlijk de beste selectie van tennis en paddle (tennis) spullen in Greenwich,” Linhart zei.

Gut reactie manager Tim Sanford werd aangemoedigd door het bedrijf van de Azevedos en Linhart, maar hij zei dat de winkel niet uit te rollen speciale aanbiedingen op Black Friday.

“Onze prijzen zijn wat ze moeten zijn. Ze zijn niet schandalig of iets,” Sanford zei. “Ze zijn waarschijnlijk precies wat ze online zijn-of misschien minder omdat ik heb gezien dingen gaan voor een hoop geld online.”

12: 15 p. m.

Rosilene Nazareth staat in de rij om een pandora armband te kopen bij Westfield Trumbull.

De reis naar Macy ‘ s verliep vlot — ze kreeg een aantal goede deals en heeft de effecten van inflatie nog niet opgemerkt vanwege de kortingen. Een paar meter verderop, bij Pandora, wacht ze in een lange rij.

De inwoner van Bridgeport is aan het winkelen voor een verjaardagscadeau voor een vriend in Brazilië. Het is haar 15e verjaardag en Nazareth wil iets leuks voor haar kopen.

“Het is een big deal daar, zoals sweet 16 hier,” zei ze van de gelegenheid.

Ze woont al drie decennia in Connecticut en komt uit Minas Gerais in het zuidoosten van Brazilië.

Elders is het winkelcentrum net zo druk. De parkeerplaats is druk en mensen steken van winkel naar winkel, boodschappentassen zwaaien aan hun zij.

Een jong meisje loopt uit de Build-A-Bear waar er een Koop-één-krijg-één-voor – $ 10 deal, haar armen wiegen haar nieuwe knuffels.

De Apple store zit vol, patroons surfen op de nieuwste telefoons.

En buiten de JC Penny, nemen Brianna Barragan en haar twee dochters, 6 en 10 jaar oud, een pauze. De meisjes zitten op de grond, zakken voor hun voeten gestut.

Ze begonnen rond 10 uur te winkelen en Barragan zei dat ze goede deals hebben gevonden. Ze besloten om uit te komen deels in de hoop van het compenseren van de kosten van de inflatie met Black Friday koopjes, zei ze.

“Ik denk dat het een balans,” zei ze van de deals.

12: 00 p. m.

Tegen de middag op de Danbury Fair, de voorste partij was bijna capaciteit voertuigen blijven stroom in van Route 7 en Interstate 84, veel met New York platen.

11: 53 uur.

Terwijl shoppers schaars waren bij Westbrook Outlets, was het een ander verhaal bij Clinton Crossing Premium Outlets. Auto ‘ s lopen langs beide kanten van de snelweg, wachtend om uit te stappen bij de uitgang van het winkelcentrum.

11.15 uur.

De Westbrook Outlets waren grotendeels leeg vanaf de late vrijdagochtend.

10.45 uur.

Weinig shoppers zijn in het hart van het centrum van Bridgeport.

Regen druppelt door het glas van het atrium van de Arcade Mall, en de winkels binnen lijken gesloten te zijn. Iemand loopt ongeveer halverwege de hal en maakt snel een u-bocht om weer naar buiten te gaan.

Ondertussen, ongeveer een mijl op de weg, bij het North Park Shopping Center, de parkeerplaats is ongeveer driekwart vol. Klanten blader Kerst decor bij de Dollar Tree en flip door 25 procent korting op kinderkleding bij de Regine Kids.

10.26 uur.

Terug op Connecticut Avenue in Norwalk, auto ’s begonnen om de kavels te cirkelen bij Walmart en de nabijgelegen Darinor Plaza verankerd door Kohl’ s, maar het verkeer bewoog op de weg die berucht kan zijn voor files met een opeenvolging van lichten en big-box retailers en supermarkten.

10: 11 uur.

Jared Greenman, eigenaar van de Funky Monkey toy store op 86 Greenwich Ave., zei Black Friday is alles over het hebben van producten op de planken.

“We hebben echt moeten plannen en ervoor te zorgen dat we inventaris in de winkel te gaan in het vakantieseizoen. Chanoeka is vroeg dit jaar-Kerstmis en Chanoeka zijn verspreid – dus we hebben al een grote piek in de verkoop gezien. Dus we hoeven alleen maar de schappen vol te houden met keuzes voor onze klanten. We doen geen grote markdowns of deals of iets dergelijks op zwarte vrijdag.”

“Voor het grootste deel, ik zou zeggen dat we krijgen de inventaris die we besteld. We moesten vooruit bestellen. Onze voorraadkamers waren tot het plafond verpakt misschien een maand of twee vroeg dit jaar, gewoon om onze weddenschappen af te dekken en ervoor te zorgen dat we de voorraad hadden. We wilden het risico niet nemen om het vakantieseizoen in te gaan zonder de juiste hoeveelheid inventaris.”

“We hebben een banner jaar in beide van onze winkels (in Greenwich en Greenvale, N. Y.). Het is dus een kwestie van plannen en zorgen dat we aan die vraag kunnen voldoen.”

10: 00 uur.

Matt Seebeck, algemeen directeur van de SoNo-collectie, zei dat hij niet verwacht dat de ochtend motregen invloed hebben op mensen die naar buiten gaan om te winkelen op weg naar de middaguren. De SoNo Collection zal leden van het Norwalk Symphony Orchestra hebben die het hele weekend op bepaalde tijdstippen optreden, vanaf 13.00 uur vrijdag met een pianoconcert.

“De zwarte vrijdag weekend is erg populair, … en vanaf twee weken voor Kerstmis is waar we zien een heleboel mensen terug te keren,” Seebeck zei vrijdagochtend. “We hebben het hele seizoen veel leuke activiteiten. … We zijn erg blij met hoe mensen zijn teruggekeerd naar persoonlijk winkelen.”

08: 30 uur.

Het is bijna 8 uur in Milford, en het deegachtige aroma van zachte pretzels hangt al in de lucht in de Connecticut Post Mall.

De meeste winkels hebben een handvol klanten, en de gangen worden steeds drukker met de minuut.

Buiten het doel rust Jon Lessard op een bank, na het werken van de nachtdienst. Hij vulde planken van middernacht tot 07: 30, en toen zijn dienst rond was, kocht hij een zak vol magie: The Gathering cards, die hij uitpakt als mensen uit het doel filteren en in de andere delen van het winkelcentrum.

De kaarten waren in de uitverkoop, zei Lessard, hij kocht een blik voor $ 10.

De nachtdienst doet altijd het aanvullen, maar de nacht voor Black Friday, Lessard kwam vroeg om klaar te maken voor de Black Friday shoppers, zei hij.

Binnen Target, een Rij tv ‘ s in de buurt van de kleedkamers adverteert een Black Friday verkoop. Er beginnen zich kleine menigten te vormen in de buurt van de tv ‘ s en elektronica-secties-er is hier en daar een kar jam.

Een zwart lint dat langer is dan normaal markeert de wachtrij om af te rekenen.

Lessard is van plan om door het winkelcentrum te lopen nadat hij rust, hoewel hij niet op zoek is naar iets anders dan een goede deal.

“Ik wil gewoon zien wat ze hebben,” zei de inwoner van West Haven.

7: 28 A. M.

Kort na de opening om 7 uur was de parkeerplaats van Danbury Fair mall voor Route 7 ongeveer een derde vol. Binnen vormde zich een lijn buiten Apple voor de opening van de winkel om 8 uur-een van de verschillende winkels die later geopend werden, waaronder Newbury Comics en Kay Jewelers. Maar verschillende waren al bruisend, waaronder lululemon en Pacsun, waar twee dozijn mensen in de rij wachtten om te winkelen.

Net boven Backus Avenue, de kerstboom winkels had slechts een kwart van de kassa ‘ s bemand in de 7 A.M. uur, voor andere nabijgelegen winkels openen zoals Barnes & Noble en Ocean State Job Lot.

07: 15 uur.

Kort na de opening om 7 uur was de parkeerplaats van Danbury Fair mall voor Route 7 ongeveer een derde vol.

Half zeven.

In Norwalk, een vrouw die voortkwam uit Walmart op Connecticut Avenue had een kar vol met kamer Decor ze was laden in de achterkant van haar minivan. Maar ze had alleen ruimte nodig voor nog één stop voordat het een ochtend was, voegde ze eraan toe.