Twee Connecticut regio ‘ s — de Hartford metropolitan area en Fairfield County-gerangschikt onder de steden met de oudste huisvesting in het land, volgens een nieuw rapport.

De regio ‘ s hadden elk een gemiddelde leeftijd van 53 jaar, volgens een nieuwe studie van het Inspection Support Network. De studie is gebaseerd op de Amerikaanse gemeenschap enquêtegegevens van het U. S. Census Bureau.

De Hartford-East Hartford-Middletown metropolitan area stond 10e op de lijst van grote metro ‘ s met de oudste woningen. De top-gerangschikt gebied was Buffalo-Cheektowaga in New York, waar de mediane huis leeftijd was 63, volgens het rapport.

Het Bridgeport-Stamford-Norwalk gebied stond 12e op de lijst van middelgrote metro ‘ s met de oudste woningen. De top-gerangschikt gebied was Scranton-Wilkes Barre in Pennsylvania.

Het rapport gebruikt Bridgeport metro om te verwijzen naar heel Fairfield County, zei woordvoerder Mike LaFirenza.

De regio Hartford-East Hartford-Middletown heeft 100.927 wooneenheden die voor 1940 werden gebouwd. Dat is bijna 20 procent van de woningvoorraad.

Slechts 49.874 van de eenheden werden gebouwd na 2000, wat slechts 10 procent van de woningvoorraad vertegenwoordigt.

In het Bridgeport-Stamford-Norwalk gebied werd iets meer dan 12,1 procent van de bestaande wooneenheden gebouwd sinds het jaar 2000, vergeleken met bijna 19 procent gebouwd voor 1940.

De noordoostelijke regio had de oudste mediane huisvesting omdat het “waar steden zijn gevestigd voor langere en hun hogere dichtheden maken nieuwbouw moeilijker,” het rapport zegt.

Hoewel het de eerste keer dat de groep dit rapport heeft samengesteld, is het onwaarschijnlijk dat de cijfers veel jaar tot jaar zou fluctueren, LaFirenza zei.

“Gezien het over het algemeen trage tempo van de nieuwbouw ten opzichte van de bestaande woningvoorraad (vooral in het noordoosten), deze aantallen niet veel veranderen van jaar tot jaar,” schreef hij in antwoord op vragen van Hearst Connecticut Media Group.

Eigenaren hebben meer kans dan huurders om te wonen in nieuwere woningen, en nieuwe woningen heeft de neiging om hogere huiswaarden, het rapport zegt.

Uit een enquête van de Nationale Vereniging van huisbouwers blijkt dat 60 procent van de huiseigenaren de voorkeur geeft aan nieuwe huisvesting. De verschuiving begon in 2020, zegt het onderzoek.

Homebuyers waren bezorgd over touring huisvesting die al bezet was vanwege COVID-19, nieuwe huizen hebben meer functies die ze wilden en nieuwe huizen waren meer kans om te worden gevestigd in de buitenwijken waar kopers wilden wonen als ze meer ruimte zochten, het onderzoek zegt.

Het bouwen van huurwoningen voor meerdere gezinnen komt ook vaak met uitdagingen die eengezinswoningen niet doet.

Connecticut voorstanders hebben betoogd dat beperkende zonering wetten in de staat te voorkomen dat multi-family huisvesting omhoog gaat. Desegregate Connecticut, een groep gevormd in 2020, heeft gepleit voor manieren om de diversiteit en het aanbod van onze woningvoorraad uit te breiden,” volgens de website.

“Beperkende zonering wetten zijn een echte belemmering voor het bouwen van nieuwe en betaalbare woningen in veel locaties,” LaFirenza zei.

De nieuwbouw is verder vertraagd door de pandemie, waardoor de leveringskosten omhoog gingen.

“Nieuwe woningbouw nam een enorme hit in de vroege dagen van de pandemie en vervolgens weer boven pre-pandemie niveaus,” LaFirenza zei. “De laatste maanden is de nieuwbouw echter aanzienlijk vertraagd.”

Experts hebben gezegd dat problemen met de toeleveringsketen de woningbouw verder vertragen.