Eenentwintig maanden na het begin van de coronavirus pandemie, een zwarte vrijdag gevuld met hoop en angst voor retailers was een gemengd beeld in Connecticut, met veel winkelcentra vol met klanten en anderen tonen kleinere menigten.

Honderden mensen daalden af op de Danbury Fair mall voor de 7 A. M. opening, bijvoorbeeld, maar veel kleinere aantallen verschenen voor de eigen opening van de SoNo Collection een paar uur later, langs Route 7.

Ook, later vrijdagochtend, chauffeurs op Intrstate 95 ten oosten van New Haven versoepeld in de pech rijstroken voor de uitgangen naar de Clinton Crossing Premium Outlets. Maar de Westbrook Premium Outlets, slechts zes mijl verder naar het oosten, waren stiller.

Een late herfst motregen beïnvloed sommige shoppers’ plannen, maar niet anderen, terwijl het spook van de stijgende prijzen en tekorten van sommige merchandise kan een rol hebben gespeeld bij het tekenen van shoppers uit naar de winkels, of misschien lijmen ze aan hun laptops thuis voor online aankopen.

En op sommige plaatsen, een vroege Chanoeka — het Joodse festival dat zondagavond begint — toegevoegd aan de Black Friday drukte.

In de hele regio bouwden menigten zich gestaag op tot in de middaguren, of het nu om een sprong te maken op cadeauwinkels of gewoon om een beetje magie van het vakantieseizoen te zoeken nadat het covid-19-virus vorig jaar veel activiteiten en bijeenkomsten inperkte.

Net voor 8 uur Vrijdag, Jon Lessard had klaar zijn shift stocking planken ‘ s nachts in de Target store in de Connecticut Post Mall. Lessard nam een pauze op een bank van het winkelcentrum, pakte een cadeau dat hij zelf kocht als een kleine beloning voor een nacht van harde nacht — een blik van “Magic: The Gathering” spel kaarten te koop voor $10 — voordat hij een wandeling door het winkelcentrum zelf met een oog gepeld voor andere deals.

“Ik wil gewoon zien wat ze hebben,” zei Lessard.

Lessard was niet alleen, met een groot aantal shoppers draaien in heel Zuid – en West-Connecticut, bij select winkels in de vroegste uren, maar het bouwen van de hele Black Friday. Dat inbegrepen in Stamford Town Center waar voetverkeer was ruim boven de niveaus op een typische dag.

“Ik wilde zien of ze hadden een aantal goede deals hier,” zei Stamford resident Jonathan Hermosura, na een stop bij de Banana Republic winkel in Stamford Town Center. “Ik heb twee broeken en een trui. Het was 40 procent korting, dus daar kun je niet tegenop.”

Sinds eind oktober hebben retail executives herhaaldelijk gezegd dat hun grootste zorg niet is of mensen zullen blijken te winkelen, maar of winkels genoeg voorraad hebben om aan de vraag te voldoen.

Op die verwachting bij Best Buy winkels in Norwalk en Danbury, boxed tv ‘ s werden gepositioneerd door de hele winkel. En bij Walmart in beide steden, bakken met items geprijsd onder $10 werden gepositioneerd door de hele winkel, uitgepakt alleen vrijdagochtend te koop.

Maar barricades Best Buy gepositioneerd op de buitenkant loopbrug waren niet nodig de ochtend van Black Friday, met voldoende verkeer, maar shoppers niet overweldigend de capaciteit van de winkel.

Sommige shoppers waren al meestal gedaan met hun vakantie aankopen buiten de prikkel-van-het-moment items die kunnen de oppervlakte in de komende weken, volgens een National Retail Federation survey in begin November.

Een shopper laden van een minivan bij Walmart op Connecticut Avenue in Norwalk vroege vrijdagochtend, die niet wilde worden geïdentificeerd door de naam, zei dat het de eerste van slechts twee haltes op de dag om een boog op de vakantie winkelen seizoen.

Fairfield inwoner Mark Lundvall zei dat de uitgebreide venster voor deals in de afgelopen jaren neemt een deel van de aantrekkingskracht uit koopjesjacht op Black Friday.

En Lundvall ziet tekenen van inflatie sluipen in Black Friday prijzen dit jaar, met een aantal producten verkopen voor meer dan hij zou hebben verwacht te betalen tegen reguliere prijzen in voorgaande jaren.

“Ik denk dat Black Friday zijn glans volledig heeft verloren,” Lundvall zei.

Elders vonden shoppers het tegenovergestelde.

“Ik zie veel winkels hebben kortingen, dus ik denk dat Ik zal kopen,” Stamford resident Hassan Sharif in het Stamford Town Center mall.

Een analist bij de financiële databedrijf Refinitiv back-up waarnemingen Lundvall ‘ s met harde cijfers op Vrijdag, tijdens een verschijning op CNBC.

“De gemiddelde promotionele korting is veel lager dit jaar in vergelijking met de voorgaande twee jaar,” zei Jharonne Martis, directeur van consumentenonderzoek voor Refinitiv, in de CNBC apearance. “Dit komt vooral door de aanbodproblemen.”

Met Speelgoedveiligheid als een andere pernnial zorg, U. S. Sen. Richard Blumenthal sloot zich aan bij vertegenwoordigers van het Connecticut Children ’s Medical Center om de waarschuwingen van ConnPIRG’ s jaarlijkse “Trouble in Toyland” rapport te bespreken – een gids om gezinnen te beschermen tegen speelgoed dat verstikkingsgevaar, problemen met gegevensbeveiliging en andere gevaren.

Jared Greenman, eigenaar van de Funky Monkey toy store op Greenwich Avenue in Greenwich, zei dat Black Friday gaat over het hebben van producten in de schappen.

“Chanoeka is vroeg dit jaar-Kerstmis en Chanoeka zijn verspreid-dus we hebben al gezien een grote piek in de verkoop,” Greenman zei. “Onze voorraad kamers waren verpakt tot het plafond misschien een maand of twee vroeg dit jaar, gewoon om onze weddenschappen af te dekken en ervoor te zorgen dat we de voorraad hadden. We wilden het risico niet nemen om het vakantieseizoen in te gaan zonder de juiste hoeveelheid inventaris.”

Met mall corridors en big-box gangpaden de focus op Black Friday, aandacht verschuift naar onafhankelijke winkels op ” Small Business Saturday “en vervolgens naar online kanalen op” Cyber Monday.”Op” het geven van dinsdag ” donaties staan centraal.

Is er nog veel meer koopkracht voor de consument in de tank voor de komende weken? Matt Seebeck, algemeen directeur van de SoNo collectie, is een van degenen die geloven.

“Het vakantieseizoen echt pompen tot de zaterdag voor Kerstmis,” Seebeck zei. “We zijn gewoon blij om in de positie te zijn dat we dit jaar in vergelijking met vorig jaar.”